10 essentiële tips als je een DJ boekt

Een trouwdag moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Alles moet kloppen: de locatie, de catering, de bloemstukken en de muziek. Een professionele DJ draagt bij aan een geslaagde dag door de muziek perfect af te stemmen op de sfeer.

Omdat je wilt dat je feest een groot succes wordt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je een DJ boekt. We hebben een paar tips voor wanneer je een DJ wilt huren opgesomd om je te helpen de juiste keuze te maken.

Alleerst beginnen we met een heel belangrijke waarschuwing. Boek je bij een DJ fabriek en krijg je te horen: “we weten nog niet wie de DJ wordt, die gaan we selecteren“, of  “de DJ wordt later pas bekend” , dan moeten alle alarmbellen al af gaan. Trap daar niet in.

Wij snappen echt niet dat mensen op deze manier bij andere bedrijven hun DJ boeken. ZO kun je toch geen feest goed voorbereiden? Vanaf het begin spreek je met de DJ, je bruiloft of verjaardag moet perfect voorbereid zijn en er moet een match zijn met de DJ. Die moet je dus vanaf het begin bij het proces betrokken zijn en niet een paar dagen voor je feest een belletje plegen. Dat is zeker niet onze werkwijze. Wij bereiden ieder feest zeer goed voor en je hebt altijd direct contact met je DJ, vanaf het begin!

Onze tips als je een DJ wilt boeken

1. Gebruik het liefst een DJ waar jij of een kennis een goede persoonlijke ervaring mee heeft of zoek naar goede aanbevelingen van vertrouwde bronnen online. Een leuke website is mooi meegenomen maar de DJ moet ook echt bij je passen.

2. Maak gebruik van internet op de juiste manier. Zoek naar DJ-bedrijven met ervaring, aanbevelingen en klantbeoordelingen. De websites van goede bedrijven bevatten vaak echte video’s, (geen reclame filmpjes!!!!) van feesten zodat je kunt zien hoe het feest er ongeveer uit zal zien.

3. Ga nooit voor een supergoedkope optie, Er is altijd wel een zolderkamer DJ die voor een habbekrats wil komen draaien. Heeft ‘ie ook eens echt publiek…. Prima keuze als je je feest of bruiloft om zeep wilt helpen!!  Een DJ doet meer dan een plaatje opzetten. Onze DJ’s hebben de ervaring en kunnen met het publiek omgaan, de sfeer aanvoelen, de dansstemming erin brengen, improviseren, van stijl wisselen,  alle leeftijdscategorieën aan bod laten komen en platen mooi aan elkaar mixen. Let bij het kiezen van een DJ op vaardigheden, stijlen, kwaliteit, kennis en ervaring. Je wilt zeker weten dat je feest er fantastisch uitziet, dat de DJ de juiste apparatuur heeft en je DJ vaardig is. Jouw feest is te belangrijk om verprutst te worden.

4. Zoek een DJ-bedrijf met meerdere DJ’s en van verschillende leftijden en stijlen.  Zo heb je meer kans op de juiste DJ voor jouw feest of evenement.

5. Zorg ervoor dat de DJ goede apparatuur en mooie verlichting van topkwaliteit gebruikt. Is er een DJ booth? Hoe ziet die er uit? Geluid en licht zijn de belangrijkste factoren om je feest tot een succes te maken. Wij hebben zelfs een computergestuurde DMX lightshow met moving heads op aanvraag bijvoorbeeld.

6. Gebruik altijd een bedrijf dat back-up-dj’s aanbiedt. Onze DJ’s laten nog liever een arm amputeren dan dat ze een feest missen…maar Je weet nooit!  Als de DJ bijvoorbeeld opeens echt ziek wordt of er gebeurt iets, dan zorgen wij er altijd voor dat we een vervanger van hoge kwaliteit klaar hebben staan.

7. Zorg ervoor dat de DJ een breed scala aan muziek bij zich heeft en goede kennis van de muziek die je gasten willen horen.

8. Reserveer ruim op tijd. De beste DJ’s worden maanden van tevoren, volgeboekt.

9. Vraag het DJ-bedrijf om hun ideeën. Ze zijn entertainmentspecialisten, vraag of ze suggesties hebben voor het feest. Een professioneel DJ-bedrijf zal suggesties hebben die jouw eerste ideeën kunnen verbeteren en unieke, memorabele en persoonlijke accenten kunnen creëren. Wij werken met event managers die adviseren en we laten klanten altijd een wensenlijst invullen. Zo kunnen we je feest optimaal voorbereiden.

10. Werk met lijstjes met favoriete nummers die gedurende de avond kunnen langskomen maar vraag je DJ nooit om 100% afspeellijsten te draaien. Je weet nooit wanneer welke muziek aan zal slaan. Wij zullen als DJ nooit verplichte lijstjes afdraaien, daar is Spotify voor. Je moet je als DJ concentreren op de stemming op de dansvloer, goed mixen en zoveel mogelijk aan wensen voldoen maar ook kunnen improviseren. Je dient het publiek. Wanneer je een goede DJ inhuurt kun je er op vertrouwen dat hij of zij weet wat hij doet. Tenslotte is de ervaring van de DJ en hun vermogen om het juiste nummer op het juiste moment te mixen een van de dingen waar je voor betaalt.

Voor vragen of meer tips kun je altijd contact opnemen met een Event manager. Dat kan via het contactformulier.

Als je onze tips leuk vindt en op de hoogte wilt blijven van ons laatste nieuws, bezoek dan onze Facebook-pagina.

Lees onze DJ recensies

Score 4,7 uit 5

“Wauw wat een feest, DJ Barry voelde de zaal feilloos aan en wist de dansvloer vol te houden”

Ilona, Amersfoort

dj-recensie

“Wij hebben DJ Barry al meerdere keren geboekt en elke keer zijn onze gasten meer dan enthousiast! “

Jan, Bandzoeker.nl

Boek de Gooise DJ