De Gooise DJ’s in de Melkweg in Amsterdam

gooise-dj-melkweg

Op 14 juli 2022 draaiden de Gooise DJ’s Nick en Barry in de Melkweg in Amsterdam. Altijd geweldig om op zo’n podium te staan in deze muziektempel op het Leidseplein in Amsterdam.

Het was een heerlijk feest met enthousiast publiek.

Al snel stond de dansvloer vol met dansende jongelui die de opzwepende beats van Nick en Barry de DJ’s niet konden weerstaan.

Alasca, wat een topavond, dank aan jullie allen en tot de volgende keer!

 

Over de Melkweg

Poppodium de Melkweg in Amsterdam is al meer dan 45 jaar een begrip in de muziekwereld. Het podium is opgericht in 1970 in een voormalige melkfabriek aan de Lijnbaansgracht. In de jaren 70 en 80 werd de Melkweg een broedplaats voor de alternatieve en undergroundmuziek. Bekende bands en artiesten als Joy Division, The Cure en David Bowie hebben opgetreden in deze legendarische locatie.

In de jaren 90 veranderde de Melkweg van koers en richtte zich meer op moderne muziekstijlen zoals hiphop en dance. Artiesten als Eminem, Kendrick Lamar en Daft Punk hebben het podium betreden en de Melkweg heeft hiermee een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze genres in Nederland.

De Melkweg heeft niet alleen een rijke muziekgeschiedenis, maar is ook een culturele ontmoetingsplek. Er zijn regelmatig filmvoorstellingen, exposities en lezingen te bezoeken. De locatie is goed bereikbaar en ligt in het hart van Amsterdam, op loopafstand van het Leidseplein.

Het interieur van de Melkweg is uniek en heeft een industriële uitstraling met hoge plafonds en stalen balken. Er zijn verschillende zalen waar optredens en evenementen plaatsvinden, waaronder de Max, de Oude Zaal en de Rabozaal. Het podium heeft een capaciteit van meer dan 2000 bezoekers en biedt een intieme sfeer voor optredens.

Bekende artiesten

Poppodium de Melkweg in Amsterdam heeft in de loop der jaren een indrukwekkende lijst van bands en artiesten op haar podia gehad. Veel van deze optredens zijn legendarisch geworden en hebben de Melkweg een belangrijke plek gegeven in de muziekgeschiedenis. Zo heeft de Ierse rockband U2 in 1981 in de Melkweg opgetreden, toen ze nog relatief onbekend waren. Het optreden was een groot succes en het publiek was laaiend enthousiast. Andere beroemde bands en artiesten die in de Melkweg hebben opgetreden zijn onder andere David Bowie, The Cure, Joy Division, Nirvana, Radiohead en Prince. Naast deze grote namen heeft de Melkweg ook vele opkomende talenten een podium geboden en is het nog steeds een belangrijke plek voor nieuwe en alternatieve muziekstijlen. Als je in Amsterdam bent en van muziek houdt, is een bezoek aan de Melkweg absoluut de moeite waard!

Kortom, poppodium de Melkweg is een iconische locatie in de muziekwereld en heeft een rijke geschiedenis met optredens van beroemde bands en artiesten. Het is een must-visit voor muziekliefhebbers en cultuurminnaars die op zoek zijn naar een unieke ervaring in Amsterdam. En de Gooise DJ’s hebben er ook gestaan.