Hoe mixt een goede DJ?

Op 22 oktober 2022 draaide de Gooise DJ in Fletcher Hotel Nautisch Kwartier (Kalkovens) in Huizen op de Q-Music Foute Party. Het was een knalavond en de vraag werd ons gesteld: hoe mixt een goede dj

Mixen of beat-mixen is een techniek gebruikt door DJ’s om twee, drie of meer muziektracks te combineren door de beats van de nummers in synch te brengen. De beat moet gelijk lopen. Dit wordt gedaan tijdens het overgang van een nummer naar een ander nummer, waardoor de muziek een soepele overgang heeft en de dansvloer niet leeg loopt. Ook kun je platen samen door elkaar spelen voor een leuk effect; dat is een mashup.

Beatmixen is een belangrijk onderdeel van DJ-ing, omdat het een van de manieren is waarop DJ’s een unieke ervaring creëren voor hun publiek.

Bij beatmixen wordt gebruik gemaakt van een DJ-controller en DJ-software, waarmee de DJ de snelheid van de twee tracks kan aanpassen totdat de beats synchroon lopen. Hierdoor kunnen de onze DJ’s de muziek aanpassen aan de sfeer en het tempo van de dansvloer. Een knallende mashup, vette beats door elkaar gemixt, daar staat de Gooise DJ bekend om.

Het beatmixen kan ook worden gebruikt om een nummer te verlengen door een ander nummer met een gelijksoortige beat te mixen, zodat het nummer langer door kan gaan. Je kunt ook acapella zang van andere platen door je mix laten lopen.

Het is een techniek die heel veel oefening vereist om echt goed te worden in deze techniek, omdat je de juiste timing moet hebben en de beats perfect op elkaar af moet stemmen.

foute-party-fletcher-huizen-2022
hoe-kies-je-een-dj
gooise-fotobooth