Hoe kies je een goede DJ?

Op 22 oktober 2022 draaide de Gooise DJ in Fletcher Hotel Nautisch Kwartier (Kalkovens) in Huizen op de Q-Music Foute Party. Die avond werden we ook gevraagd om op dezelfde locatie op een bruiloft te draaien. Leuk!

Maar voor alle anderen, hoe kies je nu een goede dj voor je bruiloft of evenement?

Er zijn een aantal specifieke factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van een goede DJ voor je bruiloft:

  1. Ervaring met bruiloften: Kijk of de DJ veel ervaring heeft met het draaien op bruiloften en of hij al eerder op soortgelijke evenementen heeft gedraaid.
  2. Muziekstijl: Let erop dat de muziekstijl van de DJ aansluit bij de wensen van jou en je gasten, en dat hij een goed gevoel heeft voor de juiste muziek op de juiste momenten.
  3. Communicatie: Het is belangrijk dat de DJ goed communiceert en luistert naar jouw wensen, en dat hij in staat is om snel op veranderingen te reageren.
  4. Technische vaardigheden: Zorg dat de DJ over de juiste technische vaardigheden beschikt om een goede show te geven en dat hij beschikt over een uitgebreide verzameling muziek.
  5. Reputatie: Bekijk recensies van andere klanten om een beeld te krijgen van de reputatie van de DJ, en vraag eventueel referenties op.
  6. Vergunningen en verzekeringen: Zorg dat de DJ over de juiste vergunningen en verzekeringen beschikt voor het evenement.
  7. prijs: Zorg dat de prijs van de DJ binnen jouw budget past en dat je niet vopor verassingen komt te staan.
  8. Samenwerking: Kijk of de DJ een goede samenwerking heeft met andere leveranciers, zoals de photobooth of de fotograaf, om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
  9. Flexibiliteit: Kijk of de DJ flexibel is en in staat om snel op veranderingen te reageren.
  10. Eventueel een meeting met de DJ voordat de bruiloft zodat hij/zij de sfeer kan proeven en een beeld heeft van jouw verwachtingen.

Kortom, wij als ervaren DJ’s hebben er vertrouwen in dat we voor iedere bruiloft iets kunnen betekenen. Hopelijk heb je iets aan deze tips, en bedenk: als je in een voorgesprek merkt dat er geen klik is met de DJ; kies een ander.

 

foute-party-fletcher-huizen-2022
hoe-kies-je-een-dj
gooise-fotobooth